NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Gul avdeling * Blå avdeling *Raud avdeling * Grøn avdeling * Grå avdeling

fredag 2. oktober 2020

GRØN AVDELING REISER MED FLY TIL INDONESIA

Vi på Tryggheim barnehage, Vatne er med på Barnas Misjonsprosjekt og dette året samler vi inn penger til NLM sitt arbeid i Indonesia. Pengane skal mellom anna gå til:    

·      Førebyggande helsearbeid blant barn, der dei får opplæring i hygiene og handvask.

·      At barn på barneheimar skal få ein betre kvardag.

·      At fleire barn skal få høyre om Jesus.

For å bli litt betre kjent med landet, såg vi på globusen vår. Kvar Norge er og at heilt på den andre sida av jordkloda låg Indonesia. Og at alt det blåe var hav og det andre var land, at Indonesia består av mange store og små øyer.


Til Indonesia er det veldig langt å reise og nokre av oss vart litt bekymra om vi ikkje kom heimatt, slik vi kunne ligge i senga vår. Men vi lovde at det skulle vi og at vi skulle reise med fly! Vi «køyrde» til Vigra og der fekk vi flybillettane våra. På kvar flybillett stod det eit tal og ein bokstav, det var stolen vår på flyet. 

Når alle var komne om bord i flyet, funne plassen sin og festa setebeltet, ønskte flykapteinen velkomen om bord og den spanande reisa til Indonesia kunne starte.


Det er veldig langt å reise, men for å bli litt betre kjent med landet vi skulle til, såg vi på film frå Indonesia. Der er veldig mange øyer, regnskog der orangutangen bor, der er vulkanar og vi såg kor lavaen spruta. Og vi såg skite vatn, som dei vaska seg i og drakk. Det veit vi på Grøn, at då kan ein bli låk i magen!! Vi samanlikna det norske og indonesiske flagget, at det indonesiske har ei raud og ei kvit stripe.



Sidan det var så langt å reise var der flyvertinner som serverte mat og drikke. 



Det var ein veldig fin flytur, men so måtte vi reise heimatt til barnehagen, slik vi var der når vi vart henta. Men vi gler oss til å bli betre kjent med Indonesia og vere med på å hjelpe dei.