NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Gul avdeling * Blå avdeling *Raud avdeling * Grøn avdeling * Grå avdeling

torsdag 31. mai 2018

Nøtteliten avdeling blå trener på å gå med tau 😊


Onsdag 30.5 var det turdag igjen. I dag fekk vi endeleg låne tauet med løkker og vi skulle ut på vår første tur heilt utan vogner. Små ivrige kroppar på veg ut for å utforske nærmiljøet vårt.



                             


Vi la i veg med friskt mot. I grøftekanten var det mykje å studere. Ekstra spanande med løvetann som hadde blitt kvite slik at vi kunne blåse på dei så frøa flaug. Det var litt vanskeleg å halde fokuset på tauet og gåinga, så vi var heldige som hadde Silje med oss som kunne lede dei som var på avvege tilbake til tauet. Nokre greidde å gå heile turen og halde i tauet, medan andre måtte låne ei hand innimellom. Dette var ei ny oppleving for oss og det gjekk kjempebra, så vi satsar på at vi får fleire turar med tau i tida som kjem.



På turen vår såg vi mange ulike blomar, og vi høyrde mykje fuglesong. Vi møtte og ein hund som heiter Lydia og kattevenen henna. Det var spanande å sjå at dei to var ute på tur i lag med matmora si. 

- Rammeplanen seier at gjennom arbeid med nærmiljø og samfunn skal barnehagen bidra til  at barna  utforskar ulike landskap, blir kjende med institusjonar og stadar i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdast trygt. - 😊