NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Gul avdeling * Blå avdeling *Raud avdeling * Grøn avdeling * Grå avdeling

fredag 26. februar 2021

Grå tek "Små steg for kloden" 🖤

Tysdag 23.februar gjekk vi frå GRÅ avdeling på tur til Gurineset. Vi pakka sekken med kakao og niste og gjekk ut av barnehagen. Det første vi møtte var glatte vegar, og langs vegen låg det MASSE brun bæsj!! Kven har bæsja på vegen? Barna var kjappe i  svaret sitt; det var hunder som hadde vore på tur og bæsja. Me var enige om at det er VELDIG dumt at eigarane ikkje plukkar opp etter hunden sin.. Vi fortsatte å gå og hundebæsjen fortsatte å dukke opp langs veikanten..

Plutselig stoppa heile rekka med barn opp..

Rammeplanen sier dette om natur og miljø:

Frå Kapittel 1 - Barnehagen sitt verdigrunnlag

"Barna skal lære å ta vare på seg sjølve, kvarandre og naturen. Berekraftig utvikling omfattar natur, økonomi og sosiale forhold og er ein føresetnad for å ta vare på livet på jorda slik vi kjenner det. Barnehagen har derfor ei viktig oppgåve i å fremje verdiar, haldningar og praksis for meir berekraftige samfunn."

"Barnehagen skal bidra til at barna kan forstå at handlingar i dag har konsekvensar for framtida."

"Barna skal få naturopplevingar og bli kjende med mangfaldet i naturen, og barnehagen skal bidra til at barna opplever tilhøyrsle til naturen."

Frå Kapittel 9 - Natur, miljø og teknologi

"Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna 
får kjennskap til naturen og berekraftig utvikling, lærer av naturen og utviklar respekt og gryande forståing for korleis dei kan ta vare på naturen."


På bakken låg det ein tom kjekspakke, vi fant fram ein pose og putta den tomme kjekspakken nedi. Vi fortsatte å gå og såg noko som låg på andre sida av vegen og der låg eit kaffi/isbeger i plastikk, dette putta vi også opp i posen vår. 


Vel nede i Gurineset plukka vi mer plastikk. Det var tydelig at det var nokon som ikke hadde tatt med seg bosset sitt heim etter å ha grilla.



Samtalen på turen gjekk fra å dreie seg om kva som har skjedd ute no når det har vorte så mildt til kva som skjer med jordkloda vår når vi finn boss strødd rundt oss ute. 


Etter leik og utforsking av isen som smelter på vatnet gjekk vi opp igjen i barnehagen, der kasta vi den fulle posen vi hadde med boss.

Denne gjengen med flinke barn har i dag tatt eit lite steg for kloden for kloden.
https://www.fagforbundet.no/nyheter/a/11717/barnehagedagen-2021-sma-steg-for-kloden/
Vel inne vaska vi leiker og nobba. Ein fin og lærerik dag. 😊