NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Gul avdeling * Blå avdeling *Raud avdeling * Grøn avdeling * Grå avdeling

mandag 30. september 2019

«Søppelryddera» frå Grå avdeling


Barna frå Grå avdeling er glade i å gå på tur. Sist gong dei var på tur vart dei heilt sjokkert over alt søppelet som låg langs vegen, at det går an å berre hive frå seg! Det er bra dumt at folk kan gjere noko slikt, det er ikkje fint gjort. Så dei hadde bestemt seg for at neste gong dei skulle på tur skulle dei plukke søppel langs vegen.


Onsdag 25.sept var vi klar for tur igjen. Alle hadde ein hanske og ein pose og plukka i veg, det var utruleg kva vi fann berre rett utanfor gjerdet til barnehagen.


Tenk om det hadde kome eit dyr og trudd at det var mat og så var det søppel, dei kunne bli sjuke og dø!


Vi må slutte å kaste søppel og huske å bruke søppelbøttene som heng på f.eks. lyktestolpane eller ta det med oss heim og kaste det der.


Når vi kom heim til barnehagen tømte vi alt søppelet vårt i restavfallsdunkane til barnehagen og plastposane og hanskane kom i plastavfallet. 


Tenk om vi menneske kunne slutte å kaste søppel i naturen.  Når vi kastar søppel i naturen er vi stygg mot dyr, fugla og fiskane i havet, som trur at søppelet er mat. Vi må vere snill med naturen, det er konklusjonen til denne flinke ryddegjengen frå Grå avdeling på Tryggheim barnehage, Vatne.



Rpl: «Opplevingar og erfaringar i naturen kan fremje forståing for eigenarten til naturen og barna sin vilje til å verne om naturressursane, bevare det biologiske mangfaldet og bidra til berekraftig utvikling».