Det gjekk ikkje
lange tida frå snøen begynte å dale til barna lurte på om vi kunne lage
softis i år også slik vi gjorde i fjor J
Vi fekk KjøkkenLinda til å bestille fløyte til oss slik vi hadde den klar til ein dag det var mykje snø.
Klare til å sette i gang
med «prosjekt softis»!
Oppå taket på leikarhytta, der var snøen
rein og mykje mjukere J
Først måtte vi ha fire
fulle litermål med snø kom vi fram til.
Barna «fanga» snøen som Mette skubba
ned frå taket J
Vi lukta på vaniljesukkeret, og det lukta kjempegodt! |
Det var så kaldt ute at
vi beholdt vottane på. Vi hjalp Mette med å telle når ho putta dei ulike ingrediensane til softisen oppi den vesle plastikkposen.
I ein stor pose hadde vi 4 liter snø og 10 ss salt. Spennande å
sjå kva som skjedde når vi blanda snø og salt! Då vart det ein kjemisk reaksjon
slik at snøen blei forandra til is, og det vart kjempekaldt inni posen! J
Vi
putta posen med ingrediensane til softisen oppi den store posen med snø og
salt, også rista vi i 10 minutt. Det var tungt å riste!
Det var 10 kjempelange minutt å
vente! Endelig var softisen ferdig!
Vi sa det var den beste vi har smakt!
Superpopulært! J
I den store
posen
4 l
|
snø (ein 8 liters pose halvfull)
|
10 ss
|
salt (200-250 gram)
|
I den vesle
posen
2 dl
|
kremfløte
|
1 dl
|
melk
|
5 ss
|
sukker
|
1 ss
|
vaniljesukker
|
-----------------------------------------------------------------------------------------------
1. Ha snø og salt i ein stor plastpose som på ca. 8 liter.
2. Ha i fløyte, melk, sukker og vaniljesukker i ein mindre pose
på ca. 6 liter.
3. Blås inn luft og knyt posen godt igjen. Den skal være oppblåst slik at
ca. halvparten består av luft.
4. Putt fløyteposen i posen med salt og snø, og knyt godt igjen rundt
toppen så fløyteposen sitt godt fast.
5. Hald posen med begge hender og rist heilt til fløyten vert til softis,
ca. 10 minutter.
Tips!
Kor lenge
du må riste kjem blandt anna på temperaturen ute og kor hardt du ristar.
Du kan riste til ønska konsistens. Blir isen for hard, kan du tine den litt
igjen ved å varme opp posen med hendene til ønska konsistens.
6. Klipp hol på posen og klem ut softis i koppar. Server gjerne med kvikklunsj
eller anna sjokolade.