NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Grå avdeling * Grøn avdeling *Raud avdeling * Blå avdeling * Gul avdeling

fredag 29. september 2017

SKOGMUSENE PÅ TUR TIL LAVVOEN 28.09.2017

I dag skulle vi sjå om vi fann blad med haustfargar på. Det bles mykje og blada kom dalande ned på oss!!  «Se bladene de faller ned, nå er det høsten skal du se» sang vi. Vi fann gule, brune, oransje og raude. Det var store blad og små blad. 


Men så høyrde vi lyden av ei gravemaskin. Det måtte vi sjekke.. Den heldt på å grave attmed Oljeklefabrikken. Skal dei bygge?? Kvifor grev dei?? Det er mykje vi lurer på!!


 Vi såg til og med to stooore raude epler på eple-
treet til barnehagen. Å, dei skulle vi gjerne nådd
tak i!! Men neste år …

Vi gjekk rundt Solbakken, då såg vi skrukkete solbær på ei busk. Der var også nokre kjempefine raude bær, dei visste ingen kva det var. Kanskje dei var giftige??
Når vi kom på vegen gjekk vi veldig fint på ei lang rekke, når det kom bil gjekk vi heilt ut på kanten og stod still. Kjempeflinke!!
                               

Vi kom fram til lavvoen, spennande! Det var ikkje alle som hadde vore der før, stort telt med omn, golv og benker.. Vi fann nøtter, kongler, gaukesyre, mange forskjellege blad. Der var til og med musehol, der det budde to søte små mus. Og plutseleg var der jegerar, dei var litt usikre på om det var bjørn eller hjort dei jakta på!  Vi rulla, hoppa, sprang, klatra på steinar, låg på mjuke mosesenger, gynga på greiner og gjekk i dei bratte bakkane.

 Det var så vidt vi hadde tid å ete maten vår inne i lavvoen. Der måtte vi synge «Lille Petter Edderkopp» først. Vi såg han kom i ein lang tråd ned frå taket.


Når vi gjekk heimatt gjekk vi ein annan veg, forbi eit raudt hus, eit oransje stabbur, og ei grå løe. Det var ein gamal gard som heitte Bakken.  Alt vi såg!!  Her ser vi sauer på andre sida av fjorden og vi måtte følgje med ein raud traktor, som hadde ein kjempestor hengar med mange høyballar.