NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Gul avdeling * Blå avdeling *Raud avdeling * Grøn avdeling * Grå avdeling

søndag 23. september 2018

Brannvernveke – Grå avdeling


I veke 38 og 39 har barnehagen eit fokus på brannvern. Brannvernveka er ein landsomfattande informasjonskampanje i veke 38 som arrangeras av Norsk brannvernforening m.fl.




I vår barnehagekvardag snakkar vi ein del om kva vi skal gjere om det byrjar å brenne og tar for oss ulike omgrep rundt brannvern, som røykvarslar, brann, brannbil, alarm, røyk – og at vi må komme oss ut viss det brenn!
Vi syng song kvar dag: «Når det brenner, når det brenner. Kva gjer vi da? Kva gjer vi da? Går til vennedissa, går til vennedissa. Og står i lag, og står i lag».



Eine dagen var vi alle så spente at det kribla og bobla i heile kroppen. Brannbilen skulle kome! Her var det mykje glede, meistring, og nokon overvann til og med deira frykt mot brannbil. Den var ikkje så skummel og laga så mange lyda som ein trudde.



Brannmannen Bjørn hadde mykje spennande å fortelje oss, og viste oss kva som var i ein brannbil. Vi fekk prøve brannslangen! (og fekk oss ein real dusj på slutten – til barna si stoooore glede)



I tillegg til brannbil-besøk har vi også hatt ulike formingsaktivitetar.



Vi har blant anna laga flammar med hendene våra og ved hjelp av gaffel fått mange fine mønster i flamma. Vi fekk pynta veggen med mange flotte kunstverk!


Vi har laga brannskum ute i regnet.


Og barna har teikna og fargelagt til den store gullmedaljen denne veka.





No ventar vi i spenning på den dagen da Bjørnis kjem på besøk. Vi har høyrt snakk om at han kjem neste veke ein dag J