NLM BARNEHAGENE AS

NLM BARNEHAGENE AVD.TRYGGHEIM BARNEHAGE, VATNE

* Gul avdeling * Blå avdeling *Raud avdeling * Grøn avdeling * Grå avdeling

mandag 11. februar 2019

MANGO


På Grøn avdeling har vi lært om mango, at den veks på tre i Vest-Afrika. Er trea høge, må ein stå på noko for å nå opp? Vi undra oss i lag.
Vi såg på globusen at det er ei lang reise til Norge med båt, for så å bli køyrt i trailer eller tog, for så vidare til eit nytt lager, før det blir køyrt til butikkane på Vatne. Det er litt vanskeleg å klare å tenke at dei mangoane vi hadde i barnehagen hadde reist så langt!! Heilt frå Elfenbenskysten og tenk no var mangoen her med oss!!


Vi såg på mangoane, den vart sendt rundt, så alle kunne sjå og kjenne på den og så seie noko om den. Her er noko av det som vart sagt:

·       Grøn
·       Litt brun og små prikker
·       Stilk, den som den hang fast i treet med
·       Same forma som egget, oval
·       Glatt
·       Gyngete når den låg på bordet
·       Litt tung

Når vi skar den opp, var den hard inni, for der var det ein stor stein! Vi var spent på fargen inni, det var det mange som visste, den var «gul-orange».





Åh, det var kjempegodt! Det var også tørka mango, som vi smakte på.

Etterpå såg vi film, når dei plukka mangoen frå trea, som kan vere høge. Dei hadde dei i store korger, som dei bar på hovudet! Der var apekatter og andre dyr som var der.

Tenk mangoane vi åt hadde reist den lange vegen frå treet, korga på hovudet, pakka i kasser, ført til båten og så den lange vegen til Norge og no i barnehagen med oss!!